Fanfareorkest

Het fanfareorkest van muziekvereniging Euphonia bestaat sinds 1887. Er werd begonnen met een harmoniebezetting maar eind jaren 60 vorige eeuw werd overgestapt naar een fanfarebezetting. Het orkest speelt sinds november 2008 weer in de 1e divisie van de KNMO en heeft ongeveer 35 spelende leden. Het orkest staat onder leiding van Dominique Capello. 

Er wordt regelmatig deelgenomen aan concoursen en festivals.

Tevens worden er diverse jaarlijks terugkerende concerten verzorgd. Ook zijn er regelmatig uitwisselingsconcerten met zusterverenigingen, themaconcerten of optredens met solisten. Verder verleent het orkest ook haar medewerking aan de dodenherdenking in Goes. Naast het musicerende gedeelte is er bij Euphonia zeker ook aandacht voor het sociale gedeelte. Elk jaar wordt een ledenavond georganiseerd, om de paar jaar wordt een weekendje weg georganiseerd en ook na een repetitie of concert wordt er nog lang nagepraat in het repetitielokaal. 

Voor meer informatie en boekingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je meteen inschrijven? Klik dan hier voor het inschrijfformulier.

 

Dirigent fanfare orkest

 

Dominique Capello werd geboren op 22 februari 1984 in Hellevoetsluis. Al snel volgde hij de gang van zijn ouders naar de plaatselijke muziekvereniging Voorne & Putten. Daar begon hij als slagwerker om twee jaar later op zijn achtste over te stappen op het euphonium. Met dit instrument werd hij op zijn tiende aangenomen in de vooropleiding van het conservatorium in Rotterdam waar hij les kreeg van George Wiegel. Het was ook deze docent die hem adviseerde trombone te gaan studeren.

Op dit instrument behaalde Dominique fantastische resultaten zoals de winst van het Prinses Christina concours, als eerste koperblazer ooit. Ook de winst tijdens het Memisa concours schreef hij op zijn naam. Op zijn achttiende begon hij te dirigeren. Met zijn zelf opgerichte brass ensemble schreef hij meteen de winst tijdens het ensemble concours van Goeree-Overflakkee op zijn naam met een score van 88 punten.

Onder docent Carlo Balemans ontwikkelde hij zich verder waarna hij in 2008 afstudeerde aan het Rotterdams conservatorium. Het hoogtepunt tijdens zijn dirigentschap was de derde plaats tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen met 89 punten. Thans geeft hij les en dirigeert hij meerdere orkesten.