Fanfareorkest

Het fanfareorkest van muziekvereniging Euphonia bestaat sinds 1887. Er werd begonnen met een harmoniebezetting maar eind jaren 60 vorige eeuw werd overgestapt naar een fanfarebezetting. Het orkest speelt sinds november 2008 weer in de 1e divisie van de KNMO en heeft ongeveer 35 spelende leden. Het orkest staat onder leiding van Sam Werbrouck uit België. 

Er wordt regelmatig deelgenomen aan concoursen en festivals.

Tevens worden er diverse jaarlijks terugkerende concerten verzorgd. Ook zijn er regelmatig uitwisselingsconcerten met zusterverenigingen, themaconcerten of optredens met solisten. Verder verleent het orkest ook haar medewerking aan de dodenherdenking in Goes. Naast het musicerende gedeelte is er bij Euphonia zeker ook aandacht voor het sociale gedeelte. Elk jaar wordt een ledenavond georganiseerd, om de paar jaar wordt een weekendje weg georganiseerd en ook na een repetitie of concert wordt er nog lang nagepraat in het repetitielokaal. 

Voor meer informatie en boekingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sam Werbrouck - dirigent fanfare orkest

Sam Werbrouck, geboren in 1989, startte zijn muzikale studies aan de SAMWD in Roeselare met cornet bij Dhr. Bart Coppé. Naast de opleiding cornet beoefende hij tevens een aantal jaar slagwerk, piano en gitaar. Maar de cornet bleek toch de grote liefde. In 2006 behaalde hij het diploma aan de SAMWD in Roeselare met grote onderscheiding.

Toen besloot hij om met zijn hobby een stap verder te gaan. Hij trok naar het Koninklijk Conservatorium van Gent, en studeerde daar de opleiding Trompet bij Dhr. Steven Devolder. In 2011 slaagde hij er voor zijn Masterexamen en behaalde nadien nog het diploma van leraar. 

In zijn professionele carrière speelt Sam bij het trompetterkorps van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. 

Als Freelance muzikant heeft hij vaak zijn medewerking verleent aan de Koninklijke Muntschouwburg, de Vlaamse Opera en Casco Phil. Daarnaast is hij ook regelmatig te zien bij tal van HaFaBra-orkesten op de soprano en trompet.

Naast Euphonia dirigeert Sam nog Brass Band Leieland uit België.